Sahabat Yang Terchenta

Wednesday, 12 October 2011

Hancur! Luluh! Retak!

Hari ni sy nk meluahkan sikit,heee ;) tp blh x klau xnak bgtw 'sy' tu yg mn 1,hehe. Blh kan? :p URMMMM korg mesti pernah dikecewakan & mesti pernah kecewakan org,kan2?? Ishh! Xbaik tw kecewakan org!! Kecewa ni SAKIT sgt2,btl x?

YA ALLAH hanya Tuhan yg tahu sakit tu. Tp…kita yg kecewa ni kenalah muhasabahkan diri utk menghadapi situasi yg melanda..wlpn PERIT. Sy sndri pernah menghadapi situasi ni,mmg xblh nk gambarkan mcm mn time tu, Tapi…. Fmly n kwn2 sntiasa spport ,tu jela tali kekuatan klau time2 mcm ni.

3 tahun b’sama mmg byk kenangan,knngn pahit knngn manis mcm2 la dugaan & rintangan kteorg lalui b’sama. Tp tu sume hilang disebabkan ‘DIA’ yg menghancurkan semua tu. Mulanya hbgn kteorg t’gantung,BUT… masa tu fmly dia still mencari jalan utk kteorg b’sama.

After 1 month sy trnmpk gmbr kwin dia dlm 1 laman sosial,YA ALLAH xblh nk bgtw macam mn perasaan time tu,Hancur! Luluh! & Retakkk! Sume ad dlm hati ni. Bila dikaji & diselidik dia t’pksa kwin sbb “KETELANJURAN” dia dgn perempuan tu,perempuan yg b’umur belasan tahun,sgt2 lah muda.

TETAPI… My heart still for him! N Everyday I’m thinking of *** L mybe dia je in my heart kot,kan? Tp kteorg xmgkn b’sama lagi,sbb…. Dia dh ade ‘KELUARGA’ sendiri skrg,dh ade wife n daughter. Even if my heart,love n love still for *** xkan ada kata MAAF utk dia.. sekian~~  >_<  

Semoga yg Terbaik mnjadi  milik sy,insyaALLAH.


4 comments:

  1. kesian nye kes die nii....tp aku tau da sape die..hahahah

    ReplyDelete
  2. hehe,tw ye? :)) jgn jd mcm llaki tu ye,hargai la cinta seorg perempuan.

    ReplyDelete
  3. moga tabah ye..ajal,jodoh,maut Tuhan punya kerja..
    kalau mengikut luahan ni memang salah lelaki tu la kan,sbb menduakan dan terlanjur pulak tu..ish kejam sungguh kau jantan..ialah manusia punya amarah dan nafsu dan x terlepas dari godaan syaitan.pernah korang fikir kalau dia buat perkara ni lepas korang di ijabkabulkn??mungkin lebih terseksa rasanya kan?..mungkin Tuhan lebih sayangkn korang dan ditunjukkan lebih awal keburukan pasangan yg korang sygkn tu.Dah terlanjur takkan nk lepas tangan kan,so dia kena la bertanggungjawab atas kesalahan yg dia lakukan,dan tu pun satu cara untuk bertaubat pada Tuhan.Kalau dia x buat mcm tu berdosa la dia selamanya...eh korang kalu dia nyanyi lagu nyanyian kump. Steelheart tajuk She's gone ni kat korang,leh korang maafkn dia tak ??heeee syok ooo lagu ni...carila ye lagu tu...

    ReplyDelete
  4. YUP!mmg dia yang salah. sangat perit untuk lalui semua tu,tp alhamdulillah DIA tunjukkan lebih awal. whatever la! past is past,just forget n forgive? oh no,xkan ada kata maaf buat dia. sekiann~

    ReplyDelete

Nak beri komen?? Dinasihatkan beri komen secara berhemah, membina dan positif. Jauhkan dari unsur-unsur provokasi. Terima Kasih dan harap maklum.

Teman sejati hanyalah amal :)